SOUTĚŽ o knižní novinky Nakladatelství MOBA | Souteže.cz

SOUTĚŽ o knižní novinky Nakladatelství MOBA

Termín soutěže 31. 10. – 30. 11. 2020

INK – Jizva

Tajemství kůže Leoře ukázalo, že všechno není tak, jak se na první pohled zdá. Jiskra ji naučila, že každá mince má dvě strany. Ale teď už má Leora životních lekcí dost – chce napsat vlastní příběh. Ve výbušném finále této jedinečné románové řady se Leora bude muset poprat se svou minulostí i budoucností – a přijít na to, že to nejspíš nebude jednoduché.


            Lunapark

Berlín, konec května 1934. Nadšení z Hitlerovy vlády opadá, jednotky SA nabývají na moci a začínají se chovat nepředvídatelně. Mnoho lidí se obává, že je hnědé košile napadnou či dokonce bezdůvodně zajmou. A právě proto vzbudí značný rozruch zpráva o vraždě příslušníka SA, jehož mrtvola je nalezena pod železničním mostem a na zdi nad ním se skví komunistické heslo.
Na místě činu se komisař Gereon Rath setkává s bývalým kolegou Reinholdem Grafem, který nyní pracuje u Tajné státní policie. Zatímco Graf považuje případ za politicky motivovanou vraždu, Rathovy teorie se ubírají docela jiným směrem. Kriminální komisař totiž odhalí spojení mezi zavražděným SA-mannem a proslulým zločineckým spolkem.
V průběhu vyšetřování se politická situace stále více vyhrocuje a tlak na komisaře Ratha roste. Nakonec se detektiv ocitá v sevření mezi hnědými košilemi a berlínským podsvětím: zatímco se SA zmocní jeho ženy, on sám dostává jasný úkol – vraždu na objednávku.


   Nezvyklý zájem o mrtvoly

V roce 1864 přijme Lizzie Martinová místo společnice bohaté vdovy, majitelky domů v chudinské čtvrti. Lizzie zaujme zjištění, že její předchůdkyně zmizela, pravděpodobně na útěku s neznámým mužem. Když se ale tělo najde v troskách nedávno stržených domů v části chudinské čtvrti, jež přímo sousedí s novým prestižním nádražím na St Pancras, Lizzie začne vrtat hlavou, co se s dívkou doopravdy stalo. Spojí se s kamarádem z dětství, nyní policejním inspektorem Benjaminem Rossem, a s jeho pomocí začne případ vyšetřovat. Lizzie riskuje život, ale chce zjistit pravdu o smrti dívky, jejíž osud se zdá být spojený s tím jejím…


       Než přijde kat

Primas pražského Židovského města Markus Mordechaj Maisel se obrací na písaře zemského soudu Lukáše Trobla z Květnice, aby vyšetřil záhadné krádeže mrtvol ze židovského hřbitova. Nedlouho poté Lukáš v jedné pražské krčmě vyslechne debatu císařských důstojníků, kteří se chtějí zbavit vrchního velitele císařského vojska v Uhrách, polního maršála Heřmana Rusworma. Soudní písař maršála jako svého přítele varuje, ale ten bere jeho varování na lehkou váhu. Zároveň tím Lukáš na sebe přivolá nenávist části důstojníků, stranících maršálovu konkurentovi, generálu Giovanni Belgioisovi a musí se před nimi skrývat. Po nočním hlídání na židovském hřbitově se mu sice nakonec podaří odhalit lupiče mrtvol, krátce nato je však unesena jeho snoubenka Kordula. Dramatický děj vrcholí jejím osvobozováním a také vzájemným soubojem maršála Rusworma a generála Belgioisa. Rusworm při něm Belgioisa zabije, ale protože císař Rudolf II. souboje zakázal, je maršál uvězněn v obávané Daliborce na Pražském hradě. Podaří se Lukášovi zachránit maršála před popravou? A pomůže mu v tom císařova milenka Kateřina Stradová?  
Chcete-li vyhrát knižní čtyři novinky z Nakladatelství MOBA, odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: čtyři knižní novinky z Nakladatelství MOBA v hodnotě 1600 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
31. 10. 2020 – 30. 11. 2020
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-moba…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům