SOUTĚŽ o tři knižní novinky z Nakladatelství KAZDA | Souteže.cz

SOUTĚŽ o tři knižní novinky z Nakladatelství KAZDA

Termín soutěže 5. 11. – 5. 12. 2021 

Mravenci – život lesního společenství

Fantastická 3D expedice do života lesního společenstvíTato netradiční vědecká expedice do světa mravenců je díky jedinečnému zpracování nejen bohatá na informace o životě lesního společenství, ale její absolvování je pro čtenáře také úžasným zážitkem. Vydejte se tedy na unikátní 3D výpravu do mraveniště a objevujte nepoznané.Mravenci patří k nejpozoruhodnějším živočichům. Při pohledu do mraveniště nás nepřestává udivovat dokonalá organizace jejich společenství a v širších souvislostech i jejich nezanedbatelný vliv na životní prostředí. Soužití mravenců a jejich fascinující schopnost vzájemně komunikovat inspirovaly Armina Schieba k neobvyklému projektu: v digitálně modelovaných hyperrealistických 3D ilustracích nám ve své knize poskytuje pozoruhodný vhled do života mravenců lesních.Koncepce knihy umožňuje vnímat anatomii, biologii, životní cyklus mravenců i sociální strukturu a komunikaci uvnitř mravenčí kolonie mnohem intenzivněji než při reálném pozorování mraveniště pouhým okem. Dokonalé 3D makro ilustrace vizualizují s překvapivou přesností i ty nejmenší detaily mravenčího mikrosvěta. V kombinaci s odbornými popisy jsou zdrojem k získání komplexních znalostí.Tato netradiční vědecká expedice do světa mravenců je díky jedinečnému zpracování bohatá na informace, ale její absolvování se pro vás rovněž stane objevným zážitkem.


 Rajčatová žába a modrý drak

Nejbarevnější zvířata naší planetyNemusíte se vypravit do nebezpečné divočiny, s touto knížkou přesto poznáte více než 250 nejbarevnějších živočichů naší planety.Zářivě růžové saranče, křiklavě žluté žáby a pestrobarevní korýši – živočišná říše je obdivuhodně pestrá. Mnoho živočichů doslova hraje všemi barvami duhy, a někteří dokonce svítí ve tmě. Celá řada barevných druhů žije v deštných pralesích nebo na korálových útesech, ale i u nás najdete zajímavě zbarvené tvory – stačí se pořádně rozhlédnout.

  • Proč jsou vlastně živočichové barevní?
  • A jak vůbec přicházejí barvy na svět?
  • Existují také pestře zbarvení savci?

Odpovědi najdete v této knize. A nejen to – nemusíte se vypravit do nebezpečné divočiny, a přesto poznáte více než 250 nejbarevnějších živočichů naší planety.Malá, velká, známá i vzácná zvířata se v této obrázkové knize setkávají netradičním způsobem: spojila se podle barvy peří, srsti, kůže nebo šupin. Působivé fotografie zvířat jsou doprovázeny zajímavými základními informacemi a krátkými profily zvířat. Podmanivá obrázková kniha ve velkém formátu.


 Vlci

Na toulkách s fotografem zvířat Axelem GomillemVydejte se s fotografem Axelem Gomillem mezi divo­ké vlky a zažijte nezapomenutelné dobrodružství.Vlci se vracejí do naší krajiny. Tito zdatní lovci, kteří z našich lesů na dlouhou dobu úplně zmizeli, jsou zpět. V příhraničních oblastech už opět žije několik vlčích smeček a párů. Jejich počet stále roste, proto je načase se s těmito zajímavými šelmami blíže seznámit a dozvědět se, jak žijí, čím se živí a jak by mohlo vypadat pokojné soužití člověka a vlka. Vydejte se s fotografem Axelem Gomillem mezi divo­ké vlky a zažijte nezapomenutelné dobrodružství.


 
Chcete-li vyhrát tři knižní novinky z Nakladatelství KAZDA, odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: tři knižní novinky z Nakladatelství KAZDA v hodnotě 4000 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
5. 11. 2021 – 5. 12. 2021
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-kazd…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům