SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook | Souteže.cz

SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook

Termín soutěže 15. 11. – 15. 12. 2021

1794 – Tři Růže

Sestupte do hrobu pro živé, kde staré jizvy zakryjí jedině nové rány!Krev z hrdla nevěsty vystříkla po svatební noci až na lustr, ale má ji vážně na svědomí pomatený hraběcí novomanžel Erik ze Tří Růží, jehož kruté zrání v karibské kolonii rokokového Švédska autor vylíčí ze všeho nejdřív? To ať vyšetří biřic a šťoural Mickel Cardell, který je však bez zesnulého soudce Wingeho jako bezruký – a to má coby válečný vysloužilec už jen jednu! Naštěstí se objeví Emil, bratr mrtvého parťáka, který by se mu tak rád vyrovnal, jenže na to nemá patřičný nadhled ani žaludek. Povedou si v novém případu stejně neohroženě jako loni? A pomůže jim opět čerstvá matka Anna Stina, jíž není v brlozích a pajzlech co závidět? V děsuplném krimi noir se sice pachatel najde dřív, než bývá zvykem, leč o dost těžší bude vymyslet, jak se mu dostat na kobylku. Pátrání lemované bludišti, bludy a obludnostmi se sleje ve stoku šeredností vyhřezlých snad přímo z pláten Hieronyma Bosche. Vždyť choré mysli je především sám Stockholm, blázinec a hrob všech nadějí, hluboce imunní vůči všemu osvícenskému. Studené město mostů nemá nejmenší zájem vytvářet je i mezi lidmi, a tak zůstává semeništěm marasmu překrytého upoceným pozlátkem.

 Iluze

„Zkušený kouzelník se snaží oklamat spíš mysl než oko.“Pohled na uškrcenou flétnistku, nad níž se ještě sklání vrah, policejní pochůzkářky šokoval. Na jejich rozkaz si ten hnědovlasý padesátník s plnovousem přesto poslušně lehl čelem k zemi. Než však strážkyně zákona stačily k ubohé oběti dojít, ozvalo se prásk a skromný vestibul Manhattanské školy hudby vyplnil záblesk. Pachatel v tu ránu zmizel, opevnil se v koncertním sále a na další pokusy o vyjednávání začal vyhrožovat usmrcením další rukojmí. A pak dohadování přerušil výstřel. Ženy vpadly do místnosti, jenže ta byla… prázdná. Detektiv Lincoln Rhyme na místo činu neprodleně vysílá kolegyni Amélii Sachsovou, která je od fatálního úrazu jeho prodlouženou rukou i pozornýma očima. Přelstí spolu ďábelského iluzionistu, jehož bestiální vraždění teprve začalo?

 Kateřina Aragonská: Pravá královna

Měli si být oporou a stvrdili to před Bohem. Avšak jen ona na to dbala…Už počasí v anglickém přístavu věstí, že se španělská infantka Catalina bude muset důkladně obrnit proti nevlídnosti Severu. Sňatková politika jí za chotě určila zdejšího prvorozeného prince Artura Tudora, jenže osud s ní má jiné, daleko chmurnější plány. Když neduživý manžel brzy nato zemře, najde v mladé vdově zalíbení mladičký švagr Jindřich. Přestože si ji nakonec odvede k oltáři, není utrpení v životě královny Kateřiny (1485–1536) zdaleka zažehnáno. Žádnému z jejich synů nejsou dopřány ani dva měsíce života, zmar se vrší, léta běží. Temperamentní Jindřich VIII. zoufale toužící po dědici obětuje nejprve vřelost, pak věrnost a posléze soudnost. A tak zatímco dějiny tudorovské Anglie s přičiněním Anny Boleynové spějí k neblaze proslulému rozvodu, jenž otřese zvyklostmi raně novověké Evropy, strachuje se odkvétající katolická královna nejen o přežití v podmínkách určovaných mužskou vůlí či o legitimní nároky své jediné dcery, ale i o spásu vlastní duše…

 Selský baroko

Ono se snadno řekne udělat tlustou čáru za minulostí… Většině lidí není jejich původ lhostejný a genealog Pavel Straňanský si na tom založil živnost. Spolu s informacemi o předcích však leckdy vypluje na povrch i špína, o kterou jejich potomci rozhodně nestojí – zato někomu jinému se může náramně hodit do karet. Jeho nová zakázka se týká osudu jihočeské vesnice, kterou v 50. letech těžce poznamenala násilná kolektivizace. Jak to ve skutečnosti bylo s místní obletovanou krasavicí a se sedláky označenými za tzv. kulaky? Odpovědi, jež při svém takřka detektivním pátrání postupně objevuje, však sahají až do přítomnosti a osamělému hledači pravdy na klidu nepřidají. A do toho mu začne nadbíhat atraktivní Daniela, tolik připomínající jeho bývalou manželku, která Pavla opustila i s jejich malým synem…

 Vzpomínky na Afriku

„Probouzeli jste se s myšlenkou, že patříte právě sem a nikam jinam…“V nitru Afriky, odkud se kdysi do světa rozšířila káva i samo lidstvo, nalézá sotva třicetiletá dánská intelektuálka nový domov a brzy i jámu lvovou, zvlášť když začne být na všechno sama. Nestěžuje si. Na šesti stech akrech půdy v nadmořské výšce dvou tisíc metrů pěstuje baronka Blixenová od jara 1914 až do krize v roce 1931 náročný kávovník a vnímá dění kolem sebe se zjihlostí Seveřanů, kteří tak rádi hledají lepší já v teplém klimatu. Najatí domorodí Kikujové své „Msabu“ důvěřují, neboť je neváhá léčit, vyučovat a občas i rozsuzovat, aniž dává najevo převahu bílého etnika, jež si ze země uloupené přírodním národům dlouho dělalo pouze safari. Krajina rovníkové Keni, čarovná, hrdá a drsná zároveň, uchystá však autorce barvitého poloautobiografického pásma i bolestné ztráty. A přece si uchovává nádech ztraceného ráje, k němuž se srdce ve vzpomínkách vroucně vrací jako do mateřské náruče.

 
Chcete-li vyhrát jednu z pěti audioknih vydavatelství OneHotBook, odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: jednu z pěti audioknih vydavatelství OneHotBook v hodnotě 1800 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
15. 11. 2021 – 15. 12. 2021
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-oneh…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům