SOUTĚŽ o pět časopisů z online knihkupectví Dobré Knihy | Souteže.cz

SOUTĚŽ o pět časopisů z online knihkupectví Dobré Knihy

Termín soutěže 25. 12. 2021 – 25. 1. 2022 

Guns N´Roses – Kompletní příběh

Kompletní příběh kapely Guns N‘ Roses očima lidí, kteří byli u toho!Jejich hardrockový příběh je autentický a plný energie – pozvěte k sobě do obýváku Axla, Slashe & spol.! Exkluzivní archivní materiály z legendárního magazínu Classic Rock. Unikátní fotky, rozhovory, úplná diskografie, informace ze zákulisí. Zrození hudební legendy, historie kapely život členů a recenze alb.V této knize budou Guns N’ Roses na prvním místě. Úplně poprvé si můžete pěkně pohromadě přečíst v podstatě všechny články, které o kapele vyšly v legendárním magazínu Classic Rock. Čeká vás historie plná sexu, drog a rokenrolu – ale tím to nekončí. Půjde totiž o velký příběh jak z pera klasiků: v hlavní roli naděje, sny, zrada, ego, moc, peníze a ctižádost. Ponořte se do bouřlivých událostí rockové historie. Takovou kapelu, jako byli a jsou Guns N‘ Roses, už v dnešním světě najdete jen stěží.


 Homo Sapiens – Příběh lidstva

Dobrodružná cesta za původem našeho druhu. Více než 140 stran! Od prehistorických předků až po Homo sapiens!Zní to jako úžasný příběh. Z party pralesních opic se postupně vyvinul druh, který si vynalezl zemědělství, kolonizoval celou planetu a uvědomil si vlastní existenci. Cesta od pěstního klínu k rozbití atomu se ale ve světle nových objevů ukazuje jako daleko méně přímočará, než jsme dříve byli ochotni připustit. Evoluce lidského druhu je navíc stále probíhajícím procesem, jehož další možný průběh s sebou přináší více otázek než odpovědí. Vydejte se s námi na cestu poznání dějin rodu Homo sapiens – cestu plnou bojů o přežití, převratných vynálezů a odhalování tajů lidského těla. Prozkoumejte lidský mozek a sestupte do hlubin našeho podvědomí, znovu prožijte první rok života novorozence a odhalte tajemství věčného mládí.Z obsahu:
Naše evoluce: Seznamte se s předchůdci rodu Homo sapiens na stromě života. Kultura a společnost: Jak povstala první města, z nichž se vyvinuly velké civilizace. Jedinečný druh: Objevte rozhodující vlastnosti a schopnosti, jež z nás dělají lidi. Naše budoucnost: Pokračuje evoluce? Jak bude vypadat člověk budoucnosti?


 Iron Maiden – Kompletní příběh

Kompletní příběh kapely Iron Maiden, heavymetalové legendy!Příběh první velké metalové kapely světa z archivů anglickojazyčných magazínů Metal Hammer a Classic Rock. Začalo to v obýváku jednoho domu ve Východním Londýně a konec je stále v nedohlednu. Příběh Iron Maiden je od začátku až do dnešních dnů prosycen odhodláním baskytaristy a zakladatele skupiny Steva Harrise jít vlastní cestou a dělat hudbu svého srdce bez jakýchkoli kompromisů. Díky tomu skupina přežila všechny personální veletoče a z každé krize vyšla silnější a odhodlanější. Za ta léta se v kapele udál nespočet silných příběhů. Příchod zpěváka Bruce Dickinsona je dostal na vrchol, jeho odchod o dvanáct let později zase Iron Maiden uvrhl do období nejistoty. Bubeník Clive Burr prohrál svůj boj s roztroušenou sklerózou, frontman Dickinson naopak v tom svém s rakovinou jazyka zvítězil. Nebo slavný reunion, když se do kapely koncem tisíciletí vrátili dva její „ztracení synové“…Heavy metal je tu s námi už déle než čtyřicet let a Iron Maiden byli od počátku u toho. Sledovali jsme jejich příběh od prvních koncertů v zaplivaných londýnských putykách až na ta největší pódia, mezi nimiž se dnes přesouvají soukromým tryskáčem. Ze členů kapely se přesto nestaly zpovykané primadony – ve svém jádru jsou to pořád ti stejní nadšenci, toužící rozdávat radost z hudby všem svým fanouškům. Z Iron Maiden, reprezentovaných nepřehlédnutelnou figurkou „zombíka“ Eddieho, se stal celoplanetární fenomén. Druhou takovou v metalovém vesmíru nenajdete.


 Ukulele pro každého

Na ukulele mohou hrát hudebníci všech úrovní. Od úplných nováčků, kteří nikdy neměli hudební nástroj v ruce, po pokročilé umělce, kteří si chtějí „rozšířit svůj repertoár“. I pro vás proto bude příručka Ukulele pro každého skvělým průvodcem na cestě k hraní.Pomůže vám s rozhodnutím, který typ nástroje je pro vás nejvhodnější. Naučíte se také vše potřebné od nejzákladnějších durových akordů přes čtení tabulatury až k hudební teorii a notovému zápisu.Jakmile si osvojíte základy, pustíte se do hraní po vzoru oblíbených hudebníků jako jsou Green Day, Taylor Swift, Kanye West a Elvis Presley. V kapitole Poradna vám pak zodpovíme ty nejpalčivější otázky, co ohledně ukulele můžete mít.A na konci publikace najdete i seznam všech potřebných akordů. Tak popadněte své ukulele, otevřete naši příručku a hrábněte do strun! Nebojte se začít: Výběr správného ukulele a snadné pochopení základů! Rychle k praxi: Vše od návodů ke hře akordů až po úhozové techniky! Hudební teorie: Naučte se číst hudební zápisy a seznamte se s hudební teorií! Hrajeme ve stylu: Zkuste hrát jako vaši oblíbení umělci! On-line příloha ke knize: Více než 40 tutoriálů, osvojte si nejdůležitější akordy a různé styly hraní, veškeré základy hry na ukulele pohromadě, naučte se hrát podle not.


 Vikingové: Průvodce civilizací dobyvatelů a válečníků

Vikingové měli po velkou část historie pověst špinavých a nekulturních barbarů drancujících přímořská území rozsáhlých částí Evropy. Ze svých nuzných domovů na severu se vydávali na nebezpečné výpravy skrz rozbouřené moře, aby v cíli svých plaveb rozsévali strach a zkázu.Počáteční loupežné nájezdy z 8. a 9. století se později proměnily v dobyvačné války s obsazováním nepřátelského území, ale také v navazování obchodních kontaktů. Podobnou transformací prošlo i hodnocení vikingů, a to od loupeživých pirátů přes dobyvatele až k obchodníkům, objevitelům a profesionálním válečníkům.Je možné, že tato kniha změní zažité představy o primitivních vikinzích terorizujících mírumilovné anglosaské a franské obyvatelstvo, odstraní stereotypní obrazy nemytých barbarů s rohatými přilbami a představí nový pohled na bohatý život i svébytnou kulturu vikinského válečníka. Vydejte se spolu s námi na dobrodružnou cestu do jeho domova: Objevte, jakým způsobem vikingové žili, bojovali, ale i umírali, a odhalte bohatství světa vikingů skrývající se v tajemných runách a hrdinských ságách!Podrobná překladová publikace z uznávané edice britského vydavatelství Haynes, plná zasvěcených informací, detailních schémat a ilustrací.


Chcete-li vyhrát jeden z pěti časopisů z online knihkupectví Dobré Knihy, odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: jeden z pěti časopisů z online knihkupectví Dobré Knihy v hodnotě 1000 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
25. 12. 2021 – 25. 1. 2022
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-caso…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům