SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook | Souteže.cz

SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook

Termín soutěže 15. 7. – 15. 8. 2022

Jih proti Severu II.

Yankeeové ji ve válce neporazili. A nepodaří se jim to ani tentokrát!Ubránit domovskou Taru byl pro Scarlett odjakživa cíl veškerého snažení, jelikož rodná hrouda je pro Jižana posvátná. Nic na tom nezmění ani nouze za poválečné rekonstrukce Jihu (1865–1877) během prezidentování generála Granta, ani salonní názor, že podnikání se pro řádnou ženu nehodí. Yankeeská armáda tuhle svéhlavičku neporazila – a nějaké tlachy tuplem ne. Neohrožená hrdinka nadále vyznává právo žít si po svém všemu navzdory, tudíž přebírá sestře nápadníka Franka a jemu krátce nato také otěže rodinného podnikání. Pila a velkoobchod dřívím pod jejím vedením vzkvétají asi i z toho důvodu, že není radno, aby se jí kdokoli protivil. Co na to nevyzpytatelný Rhett Butler, jenž se sice nikdy nezachová podle Scarlettiných přání, avšak je ochoten přiskočit na pomoc třeba ve chvíli, kdy se její rozčarovaní příbuzní tragicky zapletou s Ku-klux-klanem? Snad ty dvě ustavičně se míjející životní bludičky polidští, když se konečně vezmou a budou mít spolu dcerku. Anebo je i tento pokus odsouzen k tomu, aby ho odvál vítr jako plevu, neboť nezištnou lásku obyčejnou sebeláskou nenahradíš?Druhá polovina románové epopeje, která za nekompromisní zúčtování s romantickými klišé získala Pulitzerovu cenu 1937. V její hollywoodské adaptaci se na plátně střetávají Vivien Leighová a Clark Gable.

 Oko světa

Tři nezkušení vesničtí balíci proti pánovi zla? Světlo nás chraň!V zapadlém kraji zvaném Dvouříčí, jenž proslul pouze dvěma věcmi – kvalitním tabákem a tvrdohlavostí místních obyvatel –, žije trojice mladíků, pro které je největším rozptýlením občasný příjezd formana či návštěva potulného pěvce. Přesto se právě oni jednoho dne stanou nečekanými hrdiny příběhu plného kouzel a dobrodružství, na jehož rozuzlení závisí osud celého světa. Na své cestě budou muset čelit strachu, zradě i smrti, ale poznají také cenu přátelství, sílu odvahy a moc lásky. O jejich životy budou usilovat divocí trolloci, zákeřní temní druhové, hrůzostrašní mizelci a další obávaní pohůnci ďábelského Šej’tana (Temného), majícího i mnoho dalších výmluvných jmen – Otec lží, Oslepitel, Zhouba duše či Prašivec. Nyní se ovšem Rand, Mat a Perrin se svými společníky musí dostat včas k Oku světa, aby zabránili osvobození sílícího Stínu z jeho magického žaláře.

 Osmý život (pro Brilku)

Strhující příběh o lásce i nenávisti, o vzestupu a pádu komunismuNa začátku 20. století se rodinným pokladem jedné gruzínské rodiny stává recept na nevšední horkou čokoládu, který si prapradědeček Nicy přivezl z Vídně. Její konzumace sice mívá tragické následky, ale oni přesto po generace dobrovolně žijí se svým sladkým prokletím. Počátkem nového tisíciletí však Nica přeruší kontakt s rodinou a odstěhuje se do Berlína. Když pak vypukne válka mezi Ruskem a Gruzií, Nicina dvanáctiletá neteř Brilka, která zrovna vycestovala na Západ, se odmítne vrátit do Tbilisi. A právě jí se Nica rozhodne vyprávět pohnutou historii jejich rodiny, odehrávající se napříč Evropou v průběhu bouřlivého dvacátého století. Pozoruhodný příběh, v němž vedle tajemné čokolády hrály stěžejní úlohu především silné ženy, na jejichž bedrech mnohdy závisel osud celého rodu…

 Povznesení

I když sám záhadně hubne, snaží se ulehčit život druhým…Vítejte zpět v městečku Castle Rock, dějišti řady nezapomenutelných příběhů Stephena Kinga! Tentokrát nasadil mistr hrůzy poněkud civilnější tón, přesto jeho vyprávění nese příchuť tajemna. Hrdinou novely Povznesení je totiž Scott Carey, který má jistý problém se svou tělesnou hmotností. Přestože vypadá stále stejně – jako obtloustlý chlápek ve středním věku –, jeho váha mu každý den ukazuje nižší a nižší čísla, a to bez ohledu na to, kolik toho snědl nebo co všechno má zrovna na sobě. Vyhledat lékařskou pomoc však odmítá a se svým záhadným stavem se svěří jen několika přátelům. A i když mu pochopitelně vrtá hlavou, co se stane v den, kdy si naváží nulu, momentálně ho víc trápí nesnášenlivost, kterou místní komunita projevuje vůči jeho dvěma sousedkám. Lesbický pár z Bostonu si tu otevřel vegetariánskou restauraci, kterou však většina obyvatel konzervativního Castle Rocku bojkotuje, a Scott se jim rozhodne podat pomocnou ruku…

 Opona

Je možné se podívat za železnou oponu a prožít dovolenou uprostřed stalinských padesátých let?Hrdina Hüblova dystopického thrilleru, miliardář podnikající v IT, si takový rodinný zájezd koupí, aby svoji levičáckou dceru zbavil radikálních názorů a zároveň urovnal manželskou krizi. Zpočátku se zdá, že jim specializovaná cestovní agentura připravila dokonalou iluzi nejdrsnější totality: ocitají se v městečku kdesi na východě, kde najatí herci předstírají skutečné budování komunismu s politickými procesy, kolektivizací, tvrdou dřinou v dolech a udavačstvím. Brzy se však ukazuje, že všechno je režírováno trochu jinak. Hra na diktaturu se vyostří a hrdinova role má náhle dramatický part. Anebo to celé není inscenace a herci žijí skutečné životy svých původních postav?   

 
Chcete-li vyhrát jednu z pěti audioknih vydavatelství OneHotBook, odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky či sledujte některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: jednu z pěti audioknih vydavatelství OneHotBook v hodnotě 1800 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
15. 7. 2022 – 15. 8. 2022
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-oneh…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům