SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook | Souteže.cz

SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook

Termín soutěže 8. – 21. 12. 2022

Chlorid sodný

Kdepak náhodná úmrtí, jde o krvavý řetězec chladnokrevných vražd!Oddělení Q odhalí v případech údajných sebevražd a tragických nehod významných osobností skrytý vzorec, na jehož rozluštění bude potřeba celého týmu. Času ovšem není nazbyt, protože další oběť je podle všeho na spadnutí. A tak se Carl, Asad, Rose a Gordon pouští navzdory proticovidovým opatřením do zběsilého pátrání po vrahovi. Jenže proslulého vyšetřovatele Mørcka trápí ještě něco jiného – starý případ, který se nečekaně vynořil z jeho minulosti…  
Psí dny
Je vedro. Příšerné vedro. A tlapky osudu jsou nevyzpytatelné…Baculatá Rebeka Voříšková, kterou si spolužáci zvykli vnímat jako „bečku“ a „socku“, musí stůj co stůj přečkat červencová horka. Schovala se proto se všemi XXL mindráky doma na zahrádce – jenže čaromoc prázdnin předčí i sen noci svatojánské. Osamělou šesťačku osloví psí pokolení, jež má po pradávné havárii kosmické lodi konečně šanci doletět na Zaslíbenou planetu, i kdyby to znamenalo dát sbohem pozemským páníčkům. Rebečinu záchrannou misi z maloměsta Kostelce až do jámy lvové v Praze, kde je k mání šém do řídicího pultu dobře zapikolované rakety, provázejí eskapády umocněné radami brblavého jezevčíka, mluvící černé micky, zamlklého spolužáka a všehoschopné Vietnamky. Souručenství těchto outsiderů se bez přestání peskuje, kočkuje i polidšťuje, zatímco padouši spřádají pikle se zavilostí bulteriérů a ruskojazyčné mafie. Co na to Velký Gatsby?

  
Hrdinové
Již staří Řekové se zmítali ve víru vášní. A teď je u toho šmíruje britský vtipálek!Když se Prométheovou zásluhou věk bohů Řecku přejedl a prosadili se bájní hrdinové, začalo být u tamního moře dusno. Zhrzený Olymp dělal vlny a bojovníkům škodil proradným předurčením, uleželým incestem nebo aspoň vlčí mhou, což jsou přepychové podněty pro komika, který si předsevzal ukázat, že tehdejší výstřelky si v ničem nezadají s úlety 21. století. Plodí je přece tytéž vášně. V brilantně šoumenském podání Stephena Frye proto sledujte, jak díky filutovi Perseovi ztvrdnou Medúze rysy či jak prchlivý terminátor Héraklés zatočí s Hydrou coby položkou č. 2 na seznamu nucených prací. Plavte se s Iásónem za superženou Médeiou a buďte u toho, když kverulant Oidipús drtí Sfingu. Nemluvě o Théseovi, jenž vzal radši rozum do hrsti, když už v ní jeho tatík neudržel chtíč. Udatní rekové se sice občas prsí málem jako my ve statusech na sociálních sítích, ale bez jejich heroismu by nebylo umění Západu. Ostatně jsou to hvězdy, které vystoupaly až na oblohu!
  
Dámský gambit
Je načase, aby šachové mistrovství USA vyhrála žena. Aby ho vyhrála ONA. Pro holky prý tahle hra není. Jenže ji do ní zasvětil údržbář ze sirotčince, kde ji americký stát mocně dopoval sedativy, aby nevyčuhovala. Beth Harmonová, zázračné dítě z Kentucky, je totiž intuitivní šachistka a leckoho rozdrtí ještě dřív, než dojde na koncovku. Tak vyhraje i první turnaj – nicméně vrcholový šach a reálný život jsou jinde. Když se dívka na prahu puberty konečně domůže lepšího zázemí i pozoruhodně zanedbané pěstounky, stoupá na americkém žebříčku stále výš, byť dlouho nevlastní cvičnou šachovnici a tahy si představuje pouze mentálně. Skvělá průprava, ale taky je třeba učit se prohrávat a vycházet s okolím, jež na prahu 60. let není emancipaci zrovna nakloněno. To pro něj Beth není dost dobrá? Nebo se to děje proto, že je nejlepší? A ke všem těm mužským podivínům propadlým šachové vášni musí navíc porazit jednu sokyni, která jí kříží plány…  
Síla psa
Takhle silný ničí ty slabé. I jeho už má ale v merku mstitel…Přinejmenším od dob Steinbeckova Na východ od ráje se v Americe ví, že když spolu hospodaří dva bratři jako oheň a voda, žije se jim hůř než cizím. Platí to i v roce 1924 v srdci drsné Montany, kdy sourozencům z prosperujícího ranče Burbankových táhne na čtyřicet. Jakmile si však poddajnější George přivede domů vdovu po laskavém doktorovi, kterou si ve městě narychlo vzal, bere strojený klid zasvé. Protřelejší bratr Phil se může pominout. Zkušený honák a zarytý macho ve všem vidí zženštilost, protože „starý dobrý“ Západ, jak ho znával a ctil, nenávratně mizí. Proto kolem sebe cedí dusno, až se mu na ranči povede nastolit krutovládu, dohnat švagrovou k pití a bratra k melancholii. Jenže ne navěky. Na vrcholku této křížové cesty přichází síla, která si co do chladnokrevnosti nezadá s ostrostřelci ze saloonu a přepíše zákony westernu.

 
Chcete-li vyhrát jednu z pěti audioknih vydavatelství OneHotBook, odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky či sledujte některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: jednu z pěti audioknih vydavatelství OneHotBook v hodnotě 1800 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
8. 12. 2022 – 21. 12. 2022
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-oneh…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům