SOUTĚŽ o vstupenky na Aviatickou pouť | Souteže.cz

SOUTĚŽ o vstupenky na Aviatickou pouť

1. – 2. června 2019 – Letiště Pardubice

O prvním červnovém víkendu se na pardubickém letišti uskuteční již devětadvacátý ročník Aviatické pouti. Opět se představí řada historických letounů poháněných hvězdicovými motory.

Jednou z hvězd bohatého letového programu se stane diváky velice oblíbený akrobat a vzdušný showman Martin Šonka. Martin Šonka v loňském roce dosáhl fenomenálního úspěchu v podobě vítězství v prestižní světové sérii závodů Red Bull Air Race.Program Aviatické pouti je koncipován jako velkoprostorové divadlo na zemi i ve vzduchu. Ztvárňuje scény z dějin aviatiky a slavné válečné scény. Učinkují nejlepší piloti a slavná letadla. Vše je také doplněno pyrotechnickými efekty a spousta pozemní techniky včetně komparsu v dobových kostýmech a uniformách.

Pardubická Aviatická pouť, pořádaná na letišti v Pardubicích od roku 1991, patří společně s CIAF – Czech International Air Fest v Hradci Králové k nejvýznamnějším přehlídkám letectví a letecké akrobacie v Česku.

Pravidelní návštěvníci této akce vědí, že je na co se dívat nejen na obloze, ale i na zemi. Kluby vojenské historie vás rádi pozvou do svých kempů, podíváte se na nablýskané veterány i na nejmodernější auta různých značek. Na své si přijdou i milovníci letecké archeologie. Hasiči s vystavenou technikou budou, dle zatím avizovaného počasí,  asi hodně vytíženi. Jejich vozy s vodou budou pro děti i pro dospělé opět skvělým osvěžením.

Mezi účinkujícími figurují nejlepší piloti a slavná letadla. Vše je doplněno pyrotechnickými efekty, množstvím pozemní techniky a vojáků v dobových uniformách. Součástí akce je dětský den a bohatý doprovodný program.

Red Bull Air Race Demo

Poprvé v historii se českým fanouškům naskytne možnost vidět Martina Šonku a Petra Kopfsteina prolétávat mezi pětadvacetimetrovými pylony na našem území. A ačkoliv se nejedná přímo o závod, nebude toto Red Bull Air Race Demo ochuzené o vertikální pull-up manévry, boj s přetížením a také obrovskou rychlost. Zkrátka pastva pro oči milovníků letectví a létání (nejen) v našich končinách.

Ačkoliv se tedy zatím nejedná o závod série, je to podle obou českých letců první malý krůček k uspořádání plnohodnotného podniku mistrovství světa na našem území. I tak ale Red Bull Air Race Demo bude obsahovat všechny důležité prvky této disciplíny. Jediné, čeho se čeští diváci nedočkají, budou závodní speciály letců, které tou dobou budou přepravovány do ruské Kazaně. I na svých akrobatických strojích se však Šonka s Kopfsteinem dostanou do vysokých rychlostí a fanoušci rozhodně nebudou o nic ochuzeni.

Ukázka Red Bull Air Race proběhne 1. a 2. června během akce Aviatická pouť a na diváky v Pardubicích samozřejmě čeká český komentář těchto leteckých vystoupení. A nejen to. Třeba při tzv. Zipping Challenge si návštěvníci budou moci vyzkoušet, jak rychle by byli schopni vyměnit prořízlou část pylonu.

  
Chcete-li vyhrát 5 x 2 vstupenky na Aviatickou pouť v Pardubicích, odpovězte nám e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: 5 x 2 vstupenky na Aviatickou pouť v Pardubicích v hodnotě 1000 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
30. 4. 2019 – 26. 6. 2019
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-avia…
Soutěžní kategorie
Zábava

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům