Soutěž o audioknihu Poslední Laponec | Souteže.cz

Soutěž o audioknihu Poslední Laponec

S naposlech.cz můžete každý týden soutěžit o audioknižní ceny. Stačí zodpovědět jednoduchou otázku, k níž nápovědu můžete najít na našich stránkách.
Tentokrát jsme do soutěže vybrali dramatizovanou četbu detektivního románu Poslední Laponec. Beletristický debut francouzského novináře Oliviera Truca trvale žijícího ve Švédsku, který se stal Nejlepší francouzskou detektivkou roku 2013, ožívá v podobě trojhlasé audioknihy s Igorem Barešem, Pavlem Rímským a Janou Strykovou v produkci vydavatelství OneHotBook.
Jedné mrazivé noci je ve vesnici Kautokeino z muzea ukraden vzácný šamanský buben - navíc jde o první z původních bubnů, jichž bylo v minulosti mnoho zničeno kvůli náboženskému boji proti pohanství, který se vrátil na území svého vzniku. Mezi podezřelými jsou církevní představitelé, norští nacionalisté, ale i laponští separatisté. Situaci následně zkomplikuje hrůzná vražda pastevce sobů. Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že oba případy spolu souvisí, musí však nejprve pochopit, jak se v aktuálních přečinech odráží tragické události dávné minulosti, o nichž vyprávějí tradiční hrdelní popěvky zvané joiky. Klacky pod nohy jim navíc hází zkorumpovaný kolega a do nedalekých končin se vydává rovněž francouzský geolog se slabostí pro příliš mladé dívky a nekalými úmysly.
Se sámskou exotikou si bravurně poradil francouzský hudební skladatel Benoit Bories, který dokázal velmi přesně vystihnout atmosféru krajiny za polárním kruhem a hudebně zhmotnit podstatu příběhu, podtrženou zvuky šamanského bubnu.
„Severštější než severské detektivky tamních rodáků. Mrazivě napínavá a příjemně plynoucí. Taková je kniha Oliviera Truca Poslední Laponec,“ napsal o audioknize recenzent Tomáš Macháček. V naší soutěži o audioknihu máte možnost Posledního Laponce vyhrát. Stačí zodpovědět jedinou otázku, k níž nápovědu najdete na stránkách naposlech.cz, ponechat nám své kontaktní údaje, abychom vás mohli uvědomit o výhře, a mít štěstí při losování.
A nezapomeňte: naši fanoušci na Facebooku jsou zvýhodněni – ke své výhře dostanou audioknihu navíc! Pokud tedy ještě nesledujete audioknižní dění na facebook.com/naposlech, můžete to napravit a znásobit tak svou případnou výhru.
Soutěž končí v neděli 27. 9. 2015. Přejeme mnoho štěstí!

Ceny v soutěži

  • 1. místo: audiokniha Poslední Laponec v hodnotě 339 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
22. 9. 2015 – 27. 9. 2015
Pořadatel soutěže
naposlech.cz
naposlech.cz
Vomáčkova 170/20
Brno 61900

soutez@naposlech.cz
777871344
Odkaz na soutěž
http://naposlech.cz/soutez
Soutěžní kategorie
Zábava

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům