SOUTĚŽ o knižní novinky Nakladatelství MOBA | Souteže.cz

SOUTĚŽ o knižní novinky Nakladatelství MOBA


Právo první noci

Během cesty po Moravě se panoš Ota setká se svou vzdálenou sestřenicí Miladou ze Zástřizlí. Je zoufalá a prosí ho o pomoc. Žije na Krakovci nedaleko Prostějova, kde se v poslední době stalo několik podivných událostí, které vyvrcholily vraždou jejího manžela. Co je však nejhorší, z jeho smrti podezírají ji. Panoš Ota se obrátí na svého pána, ale ten nemá chuť a ani pravomoc tu vyšetřovat. Navíc se musí věnovat jinému zločinu, který poškodil českého krále. Jenže pak dojde k pokusu unést Miladu. To Oldřicha z Chlumu přesvědčí, že nejde o obyčejný zločin. Společně začnou rozplétat neuvěřitelný příběh, jehož nitky vedou hluboko do minulosti.

        Mstitel z Jenštejna

Jiří Adam z Dobronína se na vyjížďce před pražskými hradbami setká s Václavem Hrzánem z Harasova, který nedávno koupil hrad Jenštejn. Ten se mu svěří s neurčitými obavami. Následujícího dne je zavražděn jeho bratr, a to přímo v budově Královské komory. Vyšetřením neslýchaného zneuctění královského úřadu je pověřen Jiří Adam z Dobronína. Zatímco ho pražský purkrabí nutí, aby pátral na Pražském hradě, zdá se, že stopy vedou spíše do okolí Jenštejna.

           Případ uprchlého biskupa

Začalo poslední desetiletí 9. století. Východofranský král Arnulf se rozhodl zaútočit na Moravské království a podrobit si je tak, jak se to nepovedlo jeho dědovi Ludvíkovi. I v této pohnuté době však kvete normální život. Kníže nitravský, syn krále Svatopluka Mojmír II., chystá svatbu s Ivanou, dcerou bojnianského župana Kosory, přítele knížete Slavomíra. Slavomír, který je i přítelem Mojmírovým, samozřejmě se svými druhy na svatbě nemůže chybět. Snoubence má v nitravském biskupském kostele svatého Emmerama oddat Wiching, biskup nitravský. V předvečer svatby však záhadně mizí. A Slavomír s Erikem musí urychleně jednat.

         Proti proudu

Gwen Proctorová dokázala vytrhnout své děti ze spárů bývalého manžela, sériového vraha Melvina Royala, a party jeho psychopatických kompliců. Ovšem to je zatím jen jedna vyhraná bitva – válka ještě neskončila. Melvinovi se totiž podařilo uprchnout z vězení a Gwen dostala mrazivou zprávu:
Teď už nejsi nikde v bezpečí.
Z útočiště u jezera Stillhouse se stala past. Gwen proto svěří svoje děti po zuby ozbrojenému sousedovi a spolu se Samem Cadem, bratrem jedné z Melvinových obětí, vyráží na lov. Ale to, čemu čelí, je horší než cokoli, co kdy viděla v těch nejhorších nočních můrách – důmyslná a krutá hra s jediným cílem: zničit ji. Gwen se postupně přibližuje ke své kořisti a spolehnout se může jen na svůj vztek a touhu po pomstě.
Ale jedno je naprosto jisté – jeden z nich musí zemřít.

     Stínový vrah

V bytě v centru Reykjavíku byla nalezena mrtvola obchodního cestujícího. Střela do hlavy, která jej usmrtila, nasvědčuje chladnokrevné popravě. Policie začne ihned podezřívat spojenecké vojáky, kteří během druhé světové války zaplnili ulice města. Thorson, kanadský voják s islandskými kořeny, a Flóvent z reykjavické kriminálky zahájí vyšetřování. Na povrch začnou vyplouvat pochybné pokusy prováděné v minulosti na islandských dětech. Hlavní podezřelý je na útěku…

         
Chcete-li vyhrát jednu z pěti knižních novinek z nakladatelství MOBA, odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: jednu z pěti knižních novinek z nakladatelství MOBA v hodnotě 2000 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
17. 1. 2020 – 17. 2. 2020
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-moba…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům