SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook | Souteže.cz

SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook

Termín soutěže 23. 10. – 23. 11. 2020

Maigretův první případ

Dnes je komisař znepokojen. Kdo ví, jestli by mu nebylo milejší, kdyby se v pravou chvíli Maigret nesklonil a neztlumil tak ten úder? Jak u čerta tenhle začátečník mohl odhalit všechno to, co odhalil?

Každý začátek je těžký. Píše se rok 1913 a šestadvacetiletý Maigret to po čtyřech letech u policie dotáhl na sekretáře komisaře. Práce na kriminálce ho ale neuspokojuje: chtěl by výš, do oddělení vražd na Zlatnickém nábřeží! Když má jedné noci úmornou službu, dostaví se na komisařství potlučený mladík, který zaslechl volání o pomoc a střelbu v sídle zámožné rodiny. Maigret se na vlastní pěst vydává incident vyšetřit. Ještě netuší, že právě otevírá svůj první případ, v němž naruší nepsané dohody mezi privilegovanými kruhy a strážci zákona. 

 Svědkyně obžaloby a další povídky

Záměr, náhoda, nehoda? Anebo vyšší moc?

Pokus o vraždu nabere nečekaný obrat, neboť najednou se role útočníka a oběti vymění… Ženský šestý smysl a nabitý revolver – to nevěstí nic dobrého… Motorista v nesnázích hledá útočiště v blízkém sídle, avšak je přivítán prazvláštním vzkazem… Evan Llewellyn je podezřelý z krádeže Hvězdy úsvitu, největšího diamantu zámožného Isaaca Pointze – podaří se Herculu Poirotovi očistit mladíkovo jméno, zejména v očích jeho lásky? Vychutnejte si nejen skvěle zkonstruovanou Svědkyni obžaloby, jež byla adaptována jako divadelní hra i několikrát zfilmována, ale také méně známé, zato neméně vzácné drahokamy z říše detektivních miniatur. Jedenáct příběhů plných šokujících zločinů a brilantní dedukce předvádí Agathu Christie v nejoslnivějším světle!

 Nestydaté plavky

Důležitý je zápal pro věc. Zvlášť se zapálenými lýtky! 

Po absolutoriu prestižní univerzity hodlá pohledný mladík Colm Moran s investiční pomocí svého bohatého otce začít závratnou kariéru hollywoodského producenta. Pan Moran starší má ale se synem jiné plány: než mu bude ochotný půjčit své peníze, musí mu potomek dokázat, jaké má podnikatelské vlohy. Přiměje ho proto převzít rodinnou firmu na výrobu nadměrných plavek na maloměstském zapadákově. Naštěstí i tam žijí pěkné, i když velmi počestné dívky. Mladý manažer se pouští do modernizace provozu a společně s kamarády zkouší prorazit s miniaturním dvojdílným koupacím úborem značky Drzé bikiny. Podaří se mu v zastydlém roce 1957, kdy jsou Twiggy, hipíci a Beatles hudbou budoucnosti, uchvátit trh stylovými plavkami a přesvědčit nádhernou kuchařku a hospodyni Jean, že je pro ni ten pravý? 

 Tajemství Hrobaříků

Pod svíčkou bývá největší tma. A co teprve na hřbitově!

Jen pár kroků od známého pražského obchodního centra se rozkládá areál Olšanských hřbitovů, jejichž zadumaný ráz přitahuje pozornost čtrnáctileté Kláry. Stačí však vlídná pobídka staré paní Anežky a dívka se záhy ocitá mezi hrstkou vrstevníků, kterou sem břečťanové ticho přivábilo stejně jako ji, protože ho den co den pozorují z oken svých domovů. Nově vzniklá parta, kterou tvoří ještě Vojta, Šimon, Evžen a později jeho sestra Běta, obnoví dávnou tradici Hrobaříků stojících na stráži klidu olšanských mrtvých. Hřbitov jim díky slavným nebožtíkům připomene nejen památné chvíle našich dějin, ale rozplete i šmodrchance rodinných historií, jejichž indicie měly děti doteď doslova pod nosem. Než obětavá pětice pátračů v čase od Dušiček po červnová vedra vše odhalí, zažije sérii perných chvilek, neboť mezi náhrobky se chystá něco nekalého. Pomůže opět stařenka Anežka?  

 H2O a tajná vodní mise

Samá voda? Ne, přihořívá. A všem bude horko až za ušima!

Hubert, Hugo a Ofélie ze ZŠ Evelíny Saturejkové v pražské čtvrti Kozibrady jsou v dobách panství internetu ještě natolik akční čtvrťáci, že mají smysl pro realitu a taky pro strach uděláno. Když ve městě začnou řádit temné síly, utvoří na základě svých křestních jmen superhrdinskou úderku H2O, vyzbrojenou nebetyčnou odvahou i hlubokým zanícením. V obecném zájmu dokonce neváhají nasadit svůj technologický trumf: zmenšovadlo vyrobené z fénu, díky němuž pronikají do mikrosvěta a koukají se mu na nanozoubek. Zaplaťpámbu! V ponorčičce vzniklé ze zahradní hadice už tahle trojka sviští na plný ceres vodovodním řadem, aby překazila spády zavilého šílence. A jelikož se nebojuje o nic menšího než o životodárnou tekutinu, odehraje se to pořádně živelně.

 
Chcete-li vyhrát jednu z pěti audioknih z vydavatelství OneHotBook, odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: jednu z pěti audioknih z vydavatelství OneHotBook v hodnotě 2000 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
23. 10. 2020 – 23. 11. 2020
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-oneh…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům