SOUTĚŽ o čtyři knižní novinky z Nakladatelství KAZDA | Souteže.cz

SOUTĚŽ o čtyři knižní novinky z Nakladatelství KAZDA

Termín soutěže 25. 2. – 25. 3. 2021 

Divočina v zahradě

Divokou přírodu máme přímo pod nosem – v zahradách a parcích, v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu, vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje, jak jsou naše životy a osud celého lidstva neoddělitelně propojené se životy škvorů, včel, zlatooček a pestřenek, nedoceňovaných hrdinů přírodního světa. Zásadní knkiha pro každého, kdo má zahradu a není mu lhostejná naše planeta.

         Hry proti nudě

Ke hraní 101 her v této knize nepotřebujete počítač ani mobilní telefon. Vystačíte si většinou s tužkou a papírem, někdy budete muset vyrazit ven, některé hry můžete hrát sami, jiné ve společnosti rodiny či přátel. A co je lepšího než se sejít u jednoho stolu a společně prožívat cestu k vítězství, promýšlet strategie či hodnotit svoje možnosti, zkrátka bavit se a smát se se svými blízkými? Některé hry Ivan Brett vymyslel sám, jiné jsou upravené varianty her, které už dávno existují.

         Konec plýtvání

JAK MÉNĚ PLÝTVAT POTRAVINAMIPlýtvání se týká nás všech – a my všichni s tím můžeme něco dělat! Než se potraviny dostanou na náš stůl, zmizí v odpadcích průměrně jedna třetina z nich, z toho přibližně polovinu vyhodíme doma. Prostřednictvím této knihy vám chceme ukázat, jak každý z nás může plýtvání omezit, tím chránit životní prostředí a také ušetřit.Přínos pro životní prostředí: Pokud opravdu přestaneme zbytečně plýtvat, bude potřeba mnohem méně zemědělských ploch, hnojiv, pesticidů a pastvin a do ovzduší se také bude dostávat méně skleníkových plynů, což v důsledku bude mít příznivý dopad na přírodu.Přínos pro rodinný rozpočet: Ten, kdo toho tolik nevyhazuje a snaží se potraviny zužitkovat, méně nakupuje, a tím výrazně ušetří.Přínos pro vás: Ze správného skladování potravin a zpracovávání zbytků budete mít radost, protože se naučíte vařit i z neobvyklých částí rostlin, které ovšem mnohdy obsahují spoustu živin.Přibližně jedna třetina všech vyprodukovaných potravin skončí v odpadcích – kvůli tomu je potřeba o 50 procent více zemědělských ploch a spotřebuje se o 50 procent více hnojiv, pesticidů a energie, než by bylo potřeba k nasycení všech lidí.My všichni s tím můžeme něco dělat. Prostřednictvím této knihy vám chceme ukázat, jak můžete jednoduše méně plýtvat jídlem a nápaditě zpracovávat i to, co byste jinak spíše vyhodili. V této knize jsme shromáždili ty nejlepší nápady, které se týkají plánování nákupů, správného skladování a uchovávání potravin, ale i toho, jak tyto „zbytky“ lze nápaditě zpracovávat.

 Kamarádi z Medového lesa – Všichni za jednoho

Čtyři statečná zvířátka, Makovička, Daňka, Chrochtík a Míša, nemůžou uvěřit svým vlastním očím: v Medovém lese se zničehonic objevilo koťátko, které se o sebe určitě nedokáže samo postarat. Ještě štěstí, že do lesní školky právě nastoupila velmi nevšední holčička, která kočičce bez zaváhání najde nový domov.Už znáte naše kamarády?

  • lišák Míša – Do všeho strká svůj zvědavý čumáček a dokáže v lese objevit ta nejlepší dobrodružství. A dobrý čuch má i na svoje kamarády – kamarádství a dobrá parta jsou pro něj totiž to nejdůležitější.
  • laňka Daňka – Je opatrná a zdrženlivá a neustále si s něčím dělá starosti. Ovšem nikdo není schopen vnímat pocity a nálady tak dobře jako ona. Proto jsou za její moudrá slova vždycky všichni vděční.
  • divoké prasátko Chrochtík – Je pěkně mazané a neustále hledá nějaká dobrodr užství – a jeho maminka hledá jeho. Chrochtík své kamarády dokáže rozesmát i přivést k úžasu.
  • mývalka Makovička – Ze všeho nejradši se o všechny stará, neúnavně pečuje o čistotu a každou chvíli radostně zatleská. Své jméno dostala podle vlčího máku a červenou kytičku taky ze všeho nejradši nosí ve vláskách.

 
Chcete-li vyhrát jednu ze čtyř knižních novinek z Nakladatelství KAZDA, odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: jednu ze čtyř knižních novinek z Nakladatelství KAZDA v hodnotě 3600 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
25. 2. 2021 – 25. 3. 2021
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-kazd…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům