SOUTĚŽ o pět knižních novinek z Knižního klubu | Souteže.cz

SOUTĚŽ o pět knižních novinek z Knižního klubu

Amatéři

Právnické firmě Finley & Figg na chicagském předměstí se nedaří zrovna nejlíp. Má bídnou a pochybnou klientelu a její stárnoucí majitelé zoufale vyhlížejí ten jeden „velký případ“, na němž zbohatnou, aby mohli odejít do penze. A pak se jim do života doslova vpotácí David Zinc. Mladý a výkonný absolvent Harvardu, který jednoho dne ráno dostane cestou do velké právní firmy, kde dře do úmoru, záchvat úzkosti. Uteče a shodou okolností se octne v kanceláři Finleyho & Figga právě ve chvíli, kdy se Wally Figg rozhodne zažalovat obří farmaceutickou firmu za údajné poškození zdraví jistým lékem. Společně s Davidem se pouštějí do velkého procesu, ač Wally stál před soudcem jen párkrát v životě. A proti nim vyrukuje korporace se zástupy renomovaných obhájců…

   Dětské duše

Na hřišti v Haden Hill Parku byla zavražděna Belinda Evansová, bývalá profesorka dětské psychologie. Vzadu na krku jí pachatel vyřízl písmeno X. Belinda měla poměrně komplikovaný vztah se starší sestrou Veronikou, která Kim a jejímu týmu odmítá cokoli o sestře i jejich minulosti vyzradit. Poté co policie objeví další dvě oběti se stejným znamením, je jasné, že hledají sériového vraha, bezcitného a nemilosrdně krutého. Stopy vedou ke každoroční soutěži talentovaných dětí, na níž se scházejí malí géniové, doprovázení někdy velice ambiciózními rodiči. Zabíjel snad někdo z nich, kvůli neúspěchu? Nebo ze žárlivosti na ostatní? A koho chce ještě potrestat?

     Druhá tvář

Vždycky jsem věděla, že ženy v naší rodině by neměly být matky. Den narození mé dcery Violet měl být tím nejhezčím dnem mého života. Když jsem ji ale poprvé držela v náručí, věděla jsem, že je něco špatně. Podle mého manžela si jen něco namlouvám, prý nejsem taková jako moje matka. Mé dítě je přece tím nejsladším dítětem na světě. Se mnou se ale Violet chová jinak. Něco se pokazilo, přísahám. Je to v ní? Ve mně? Je ona ta zlá? Nebo jsem to já? Druhá tvář je znepokojivé, dech beroucí a silné čtení o posedlosti a nejhlubších obavách matky, jež by měla své dítě milovat…

      Lovec

Timothy Blake, bývalý konzultant FBI, teď obstarává pro šéfku podsvětí likvidaci těl. Jednou v noci však najde tělo, které najít neměl, a nezbývá mu, než ho ukrýt. Jenže pak ho FBI požádá o pomoc při pátrání po pohřešovaném univerzitním profesorovi a Blake v něm poznává mrtvého, kterého má ve svém mrazáku. A vzápětí se ztratí další muž. A pak další. V texaském Houstonu řádí sériový vrah a Blakeovi na vyřešení případu dochází čas. Vyšetřování ho zavede do továrny na výrobu sexuálních panen, na louisianskou skládku odpadu a do tajného srubu uprostřed lesa. Společný hon na vraha ho opět sbližuje s agentkou FBI Reese Thistleovou – jenže ona se tak dostává čím dál blíž k odhalení jeho strašlivého tajemství. Dokáže Blake usvědčit vraha, aniž by zároveň usvědčil sám sebe? Lovec je dalším spletitým a napínavým příběhem mrchožrouta, který za své služby požaduje vskutku zvláštní odměnu, a potěší zejména fanoušky Dextera a Hannibala Lectera.

 Vrať se pro mě

Malá ostrovní komunita je šokovaná nálezem dlouho pohřbeného těla. Pro Stellu Harveyovou je to dvojnásob zdrcující. Ostatky byly objeveny na zahradě domu, v němž vyrůstala – domu, z něhož její rodina před pětadvaceti lety bez nejmenšího vysvětlení uprchla. Stella zoufale touží zjistit pravdu, a proto začne pátrat ve své minulosti. Vrátí se na odlehlý ostrov, ale záhy zjistí, že lidé, které před čtvrt stoletím opustila, nejsou zdaleka tak přátelští, jak si je pamatuje – a udělají cokoli, aby svá tajemství ochránili. Jedno je však nad slunce jasnější…Pravda se nedá pohřbít navěky.

     
Chcete-li vyhrát jednu z pěti knižních novinek z Knižního klubu, odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: jednu z pěti knižních novinek z Knižního klubu v hodnotě 2000 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
20. 7. 2021 – 20. 8. 2021
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-euro…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům