SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook | Souteže.cz

SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook

Termín soutěže 30. 4. – 30. 5. 2022

Bledý jezdec

Nevěří v Boha ani svého krále, přesto na něm závisí osud křesťanského království…Mladý northumbrijský velmož Uhtred z Bebbanburgu pomohl Sasům zvítězit nad vikinskými nájezdníky v bitvě u Cynuitu, během níž vlastnoručně připravil o život obávaného válečníka Ubbu Lothbroksona. Nyní však západosaské království Wessex čelí novému přílivu krvelačných Dánů, který zažene krále Alfreda a jeho věrné až do nepřístupných bažin, kde jsou nuceni skrývat se před nepřáteli jako nějací psanci. Zbožný panovník usilující o sjednocení Anglie, jemuž historie dala přídomek Veliký, se však nevzdává a pomalu shromažďuje vojsko, s nímž chce pohanské vetřelce vyhnat ze své země. Uhtred hraje v jeho plánech klíčovou roli, jejich vztah ovšem není zrovna ideální – horkokrevný mladý válečník totiž chová více sympatií k divokým Seveřanům než ke svému králi, který spíše než středověkého rytíře připomíná křesťanského světce. Jemu však přísahal věrnost a také by jednou rád získal zpět své panství, k čemuž by mu mohl dopomoci právě Alfred. Tedy pokud nad dánskou přesilou dokáže s Boží pomocí zvítězit…

 Jih proti Severu I.

„Plantáže nejsou k ničemu, když žena nemá muže, kterého chce…“Na jaře 1861 je šestnáctiletá Scarlett O’Harová svéhlavička k pohledání i v jižanské Georgii, jejíž mocipáni hledí na reformy Yankeeů s přezíravostí. Rozmazlená holka z plantáže Tara má vždy to, nač si ukáže – jen sečtělého Ashleyho ne, protože ten už dal slovo Melanii. Když ji mladík slušně odmítne, nepomůžou uražené Scarlett ani trucovité vdavky za jiného, ba ani její příkladná buldočí vytrvalost. Její potupě navíc nechtěně přihlížel chlapík ze stejného těsta: pro místní honoraci nepřijatelný solitér, drzoun a dobrodruh Rhett Butler, jehož dravčí metody by hrdinka ráda zkoumala víc. A tak jim osud vyjde zlomyslně vstříc. Vypukne válka Konfederace s Unií, od žen v krvácejícím zázemí se očekává tatáž odvaha jako od mužů v poli a oba paličáci si lezou do rány víc, než sami chtějí. Nejnápaditější milostná epopej americké literatury pod tlakem frontových událostí záhy přerůstá v román zrání, v němž dramatické peripetie Scarlettina vztahu k Rhettovi ukazují i způsob, jak se dá Jih léčit ze sebelásky. Z omamné sebelásky odsouzené k všeničící vichřici, aby se sobci konečně naučili milovat druhé nehledě na odlišnosti.

 Muž bez psa

Všude dobře, doma nejlíp… Na Severu? A nespadli jste z jahody naznak?      Na nejdelší noc v roce se děti a vnuci penzionovaného kantorského páru Hermanssonových sjeli do provinčního Kymlinge v hloubi Švédska. Mají se staroušky oslavit dvojí narozeniny, zimní slunovrat a jejich brzké stěhování za teplem španělské riviéry. Hotová selanka v bílém. Jenže ať uštvaná pramáti rodu vyváří jedlíkům jako v Alcronu a single malt whisky teče proudem, vyjde jako při všech skandinávských sešlostech podobného ražení brzy najevo, nakolik to mezi nimi skřípe. A když ještě tu noc z domu neznámo kam zmizí nezdárný syn Robert – černá ovce nechvalně proslulá úletem v přisprostlé reality show – a noc následující i jeho dvacetiletý synovec, ukázkový vzorňák Henrik, je zaděláno na truchlohru s mrazivým přídechem. Kam se ti dva poděli a souvisí jejich zmizení s voláním divočiny? Nebo s voláním sexu? A souvisí vůbec? To musí v příštích chmurných měsících vypátrat policista, který se do spletence záhad zakousl s vervou buldoka z drsné školy.

 Smrt v oblacích

Je jenom jediný, zato velmi jednoduchý způsob, jak se něco dozvědět: nechat lidi mluvit. – Hercule PoirotV zadní části letadla Prometheus cestovalo z Paříže do Croydonu celkem jedenáct pasažérů, mezi nimi i od pohledu komický Belgičan zachumlaný do nadbytečných šál. Teprve těsně před přistáním na letišti v jižním Londýně narušilo poklid na palubě objevení mrtvé ženy, která až dosud vypadala, že spí, stejně jako Hercule Poirot, jenž létání zkrátka nesnáší… Indisponovaný detektiv si proto tentokrát ničeho podezřelého nevšiml. Ba co víc, porotě se během soudního šetření jeví jako ideální podezřelý, jelikož právě pod jeho sedadlem se našla pravděpodobná vražedná zbraň: indiánská foukačka. Kdo z jeho spolucestujících dokázal takto exoticky odpravit madame Giselle, neblaze proslulou pařížskou lichvářku? A čím to, že si ani ostatní ničeho nevšimli? 

 Uranova

Vítejte v Jáchymově, městě lázeňských radovánek a uranových dolů!Po dívce z Anglie, která se v srpnu 1968 vydala do Československa, aby v Jáchymově navštívila rodinu svého nikdy nepoznaného otce, se slehne zem. Život Angely ale tehdy neskončil a osud tomu chce, že se po mnoha letech opět shledá se svým někdejším snoubencem Henrym, který se z terapeutických důvodů vydal po jejích stopách v doprovodu své celoživotní partnerky Suzanne. Hotel Sklodowska, v němž se britský pár ubytoval, je plný podezřelých existencí, počínaje starým posluhou Schmittem s pletí jako ztrouchnivělé dřevo a pohledem zabijáka a konče skupinou zahraničních vědců, kteří si svým chováním od personálu vysloužili přezdívku „radioaktivní pošuci“. Největší záhadou se však jeví být samotná majitelka hotelu, doktorka Estela Hansová, vzbuzující v Henrym čím dál víc otázek. Tedy až do příjezdu tajemného cizince, jehož se zaskočenou hostitelkou pojí tajemné pouto a který projevuje až podezřelý zájem o jáchymovské podzemí…   

 
Chcete-li vyhrát jednu z pěti audioknih vydavatelství OneHotBook, odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: jednu z pěti audioknih vydavatelství OneHotBook v hodnotě 1800 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
2. 5. 2022 – 2. 6. 2022
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-oneh…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům