SOUTĚŽ o pět knižních novinek z Knižního klubu | Souteže.cz

SOUTĚŽ o pět knižních novinek z Knižního klubu

Termín soutěže 7. 2.–7. 3. 2023 

Černý úsvit

Na pískovišti u domu v jižním Švédsku je zavražděna malá holčička, která se do země dostala prostřednictvím adopce. Děsivý a nepochopitelný čin se nedaří objasnit a bohužel je brzy ve Stockholmu nalezeno další mrtvé dítě, chlapec Aram. Obě děti byly zabity podobně brutálním způsobem. Vrah stále uniká a nikdo netuší, kdy a kde něco hrozného provede znovu. Tým vyšetřovatelů pracuje s verzí rasového motivu a objevují se souvislosti, které tuto teorii podporují, jenže potom pátrání nabere nečekaný směr, sahající daleko do minulosti… Černý úsvit je dalším příběhem z ponuré severské kriminální série s Timem Stiltonem a Olivií Rönningovou.

     Katova dcera

Krátce po třicetileté válce je v bavorském městě Schongau vytažen z řeky umírající chlapec. Na rameni má vytetované znamení, což vzbuzuje podezření, že jde o dílo čarodějnice. Radní města obviní místní porodní bábu. Kat Jakob Kuisl, který z ní má pomocí mučicích nástrojů vynutit doznání, je však přesvědčený, že je stará žena nevinná. Společně s medikem Simonou a dcerou Magdalenou se rozhodnou vypátrat vraha. 

         Osm hor

Ať už je osud cokoli, přebývá v horách, které máme nad hlavou – pro protagonisty románu Osm hor platí tohle tvrzení beze zbytku. V horách se do sebe zamilovali rodiče Pietra, jednoho ze dvou hlavních mužských hrdinů, v horách se Pietro seznámí s Brunem, svým nejlepším kamarádem. Výšlapy do hor se stanou výchovnou metodou Pietrova otce, samotářského chemika střádajícího v šedi Milána svůj vztek na celý svět i svůj stesk po horských vrcholech. Také Pietrův i Brunův dospělý život bude pevně svázán s horami… Bestseller Paola Cognettiho vychází ve třiatřiceti zemích. 

       Svět podle Garpa

Proslulý román Johna Irvinga líčí život a názory fiktivního spisovatele T. S. Garpa. Jako syn excentrické Jenny Fieldsové, která si usmyslela mít dítě bez manžela, dospívá Garp pod jejím vedením v dosti svéráznou osobnost. Po maturitě odjíždějí s matkou do Vídně, oba se stejným cílem: začít psát. Jenny sepíše svůj životopis Sexuálně podezřelá, kterým se rázem proslaví, a stane se vůdčí autorkou ženského hnutí. Garp zase napíše povídku, aby se mohl oženit s Helenou, ochotnou vzít si jedině spisovatele… Garp ale není výrazný spisovatel a ve své poněkud afektované tvorbě se vypořádává po svém s nejosobnějšími, stále bolestnějšími prožitky, jež jakoby přímo zhmotňovaly děsivé představy, které ho coby starostlivého manžela a otce pronásledují. Proslaví se až svým bulvárním románem Svět podle Bensenhavera, role veřejné osoby ho však zaskočí opět nepřipraveného. Přestože je Irvingův groteskní román plný komických situací, dotýká se citlivých a aktuálních témat dnešní civilizace – otázky individuality osobnosti, sexuality, ženského hnutí, násilí a strachu z neštěstí a ze smrti. 

 Viníci

Sarah, švagrová inspektora Jackmana, zmizí v Londýně a vrhne se do řeky. Co ji k tomu vedlo? Vždyť to byla šťastná žena, matka dvou synů… Jenže Jackman postupně zjišťuje, že o její minulosti nevěděl téměř nic. A pak v sousední vsi za podobných okolností zemře další žena. Nesouvisí obě neštěstí s případem odsouzeného vraha, jehož rodina je přesvědčena, že je nevinný? Kdo tu ve skutečnosti tahá za nitky? A dokáže si Jackman v tak osobní záležitosti udržet od vyšetřování profesionální odstup? Viníci jsou dalším případem detektivů Rowana Jackmana a Marie Evansové, jež se odehrává v bezútěšném prostředí Lincolnshirských blat, kde zdejší odlehlé vesnice skrývají mnohá temná tajemství.

    
Chcete-li vyhrát jednu z pěti knižních novinek z Knižního klubu, odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Ceny v soutěži

  • 1. místo: jednu z pěti knižních novinek z Knižního klubu v hodnotě 2200 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
7. 2. 2023 – 7. 3. 2023
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-euro…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům