SOUTĚŽ o pět knižních novinek z Knižního klubu | Souteže.cz

SOUTĚŽ o pět knižních novinek z Knižního klubu

Termín soutěže 18. 3.–18. 4. 2023 

Bretaňská idyla

Desátý případ pro komisaře Dupina, milovníka tučňáků a kofeinu, rodilého Pařížana za trest přeloženého do Bretaně – na konec světa. Vlna veder ten rok v srpnu sužuje dokonce i Bretaň. Komisař Dupin nevidí, že by se mělo ochladit. Ke vší mrzutosti mu chystají kolegové velkou oslavu u příležitosti desátého výročí jeho služby v Concarneau. Pak ale je u pobřeží vylovena z moře mrtvola majitele ovčího velkochovu na legendárním Belle-Île. A než se Dupin naděje, ocitne se na palubě policejního rychlého člunu a míří na „nejkrásnější ostrov na světě“, kde zakrátko nahlédne do nejhlubších propastí lidské duše…

      Podezření

Mrazivý, strhující krimipříběh o šokujícím případu rodinné vraždy, jehož řešení leží v rukou někoho, kdo se v minulosti možná dopustil stejného zločinu… Doktorka Gretchen Whiteová je konzultantkou bostonské policie se specializací na antisociální chování, s nímž má coby sociopatka vlastní bohaté zkušenosti. Když ji požádají o pomoc s výslechem Violy Kentové, třináctileté dívky podezřelé z vraždy své matky, Gretchen okamžitě pochopí, že má co do činění s psychopatkou, které dělá dobře zájem veřejnosti o její krutý, úděsný čin. Ale spáchala ho skutečně ona? A pokud ne, tak kdo jiný? Co všechno skrývala rodina Kentových? A neskrývá něco podobného i Gretchen?

    Poslední slova

Láska. Zrada. Rodinná tajemství. Mladší sestra Olivie Carsonové, šestnáctiletá Lily, je těhotná. Je nucena k tomu, aby si vybrala – potrat, nebo adopci. Dívka se ale rozhodne raději utéct z domova a nikdy se už nevrátit. Olivii však pravidelně jednou za rok posílá obrázek svého syna Joshe, a to až do jeho třinácti let. Tehdy se zničehonic na prahu Oliviina domu objeví sám Josh. Je vyděšený a má u sebe notářsky ověřené prohlášení od Lily, které začíná slovy: „V případě, že se ztratím…“ Chlapec má problémy s mluvením, ale krásně maluje. Za jeho obrázky se skrývá děsivé svědectví. Proč se najednou objevil a co se stalo s jeho matkou?

     Stín větru

Stín větru, literární thriller s prvky historického, gotického i detektivního románu, se stal kultovním knižním fenoménem a celosvětovým bestsellerem vydaným ve 45 zemích. Carlos Ruiz Zafón v něm poprvé uvedl čtenáře do magického světa Pohřebiště zapomenutých knih – a k jejich radosti tak učinil ještě třikrát, v prózách Andělská hra, Nebeský vězeň a Labyrint duchů.Ukryté hluboko v srdci starobylé Barcelony leží pohřebiště tisíců ztracených či odložených svazků. Sem je jednoho chladného rána roku 1945 přiveden desetiletý Daniel Sempere, aby si vybral jeden titul. Daniel zvolí román Stín větru záhadného autora Juliána Caraxe – a nastoupí spletitou a nebezpečnou cestu iniciace do světa literatury i dospívání. Životní osudy Daniela a Juliána se začnou protínat, až nakonec vytvoří složitý mnohavrstevný propletenec…

 Vodní hrob

Novinář Marek “Terence” Vráz se setkává s umírající ženou, která chce na poslední chvíli ulevit svému svědomí. Svěří se mu, že před lety tajně porodila a pak zabila své dítě. Terence se snaží ověřit pravdivost jejího příběhu, naráží však na nesrovnalosti a v ženině vyprávění objevuje větší a větší trhliny. Nakonec však zjistí, že věci, které si žena pamatuje, nejsou zdaleka tak hrozivé, jako skutečnost.

         
Chcete-li vyhrát jednu z pěti knižních novinek z Knižního klubu, odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí FacebookuTwitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

Ceny v soutěži

  • 1. místo: jednu z pěti knižních novinek z Knižního klubu v hodnotě 2500 Kč

Tato soutěž již byla ukončena :-(

Informace o soutěži

Termín soutěže
21. 3. 2023 – 18. 4. 2023
Pořadatel soutěže
Chrudimka.cz
Chrudimka.cz
Průmyslová 190
Chrudim 537 01

redakce@chrudimka.cz
--
Odkaz na soutěž
https://www.chrudimka.cz/soutez-euro…
Soutěžní kategorie
Ostatní

Podobné soutěže

Pochlubte se na Facebooku

Doporučte tuto soutěž přátelům